(R)evolutia romanilor

Dragi telespectatori si telespectatoare urmeaza filmul: revolutiei. Chiar daca este poate cel mai vizionat film romanesc din toate timpurile, criticii spun ca povestea care sta la baza revolutiei romane poate fi catalogata drept o manipulare clasica de tip mediu. Realizatorii revo…filmului revolutiei, demonstreaza cu mult inaintea experimentelor lui Lars Von Trier, cum niste oameni obisnuiti, aflati sub permanenta presiune psihica din partea unei autoritati, si filmati, pot da dovada de cruzimi inexplicabile. In rolurile principale, Ion Iliescu, Silviu Brucan, generalul Gusa, generalul Militaru, gen… actorul Ion Caramitru, Petre Roman, Mugur Isarescu, Virgil Magureanu si Mircea Dinescu. Imaginea Adrian Sarbu, regia de platou Sergiu Nicolaescu. Va dorim vizionare placuta.  

Pe toata durata filmarilor, nici un animal de membru al tribunalului extraordinar nu a fost ranit. Doar niste romani. (tribunal extraordinar – in afara ordinarului. cu totul deosebit, care iese din comun; neobișnuit, nemaipomenit, formidabil, excepțional; 1.un tribunal care face intr-o dimineata ce un tribunal obisnuit ar face in 6 luni sau mai mult. 2. un tribunal al carui membri fie mor in conditii extraordinare, fie duc vieti extraordinare. Adica in afara ordinarilor. de romani.)

P.S. – din punct de vedere legal, cu ocazia sfintelor revolutii, cetateanul Iliescu l-a ucis pe presedintele Ceausescu. Iliescu a semnat actele prin care devenea presedintele FSN si al guvernului provizoriu abia pe 27 decembrie. 

P.S.2 – Parchetul general care a anchetat si clasat dosarul revolutiei, a decis: cei 1000 de morti s-au sinucis, cei peste 2000 de raniti si-au facut rau singuri, iar cei arestati, s-au dus singuri la militie si s-au predat, acestia neavand curajul sa se automutileze sau sa se sinucida. singuri.